Tudnivalók a központi írásbeli vizsgáról

A tanulóknak a kitöltött „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” benyújtásával kell jelentkezniük az írásbeli vizsgá(k)ra. A formanyomtatvány letölthető iskolánk honlapjáról, vagy a www.oktatas.hu weboldalról.

Továbbá a jelentkezési lap kitölthető ügyfélkapun keresztül is, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: https://ejel.kozfelvir.hu/

(Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni. A jelen eljárásban szereplő „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP”-ot abba a vizsgát meghirdető középiskolába (a megfelelő feladatellátási helyre) kell a tanulónak benyújtania, ahol a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni.)

A felvételiző bármely, írásbeli felvételit szervező középfokú iskolában megírhatja a felvételit, a jelentkezés során kell megadni, hol kívánja teljesíteni a vizsgát. A központi írásbeli felvételi vizsgát a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium is megszervezi, annak helyszínét a jelentkezők számának függvényében jelöljük ki. A végleges helyszínről a honlapunkon adunk majd tájékoztatást.

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz.

További információk az www.oktatas.hu weblapon találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük