A hazánkban is népszerű akkreditált, nemzetközi ECL nyelvvizsga könnyen értelmezhető írásbeli feladatokat és általános nyelvi képességeket mérő szóbeli vizsgarészt tartalmaz. Az iskolai keretek között megszerezhető általános nyelvtudást méri. A vizsgázóknak nem a leíró nyelvtani ismereteikről kell számot adni, hanem a valós életben használható nyelvtudásuk meglétéről.

Az ECL nyelvvizsgarendszer megbízható nyelvtudás mérési módszert jelent egész Európában. Sikeres nyelvvizsga esetén két bizonyítványt kapsz, az egyik államilag elismert, a másik nemzetközi, amelyet használhatsz külföldi tanulmányokhoz vagy munkavállaláshoz.

Az ECL nyelvvizsgát az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium, a European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages dolgozta ki, a különböző országokban ugyanazokat a teszteket oldják meg a vizsgázók.

ECL nyelvvizsgákat négy szinten szerveznek: B1-es, B2-es és C1-es mellett A2-esre is jelentkezhettek, ez utóbbit – ha a diploma megszerzéséhez van szükségetek nyelvvizsgára – azonban az egyetemek, főiskolák nem fogadják el. Az angol és a német államilag elismert nyelvvizsga.

Vizsga főbb jellemzői

Felkészülésed során nem kell időt fordítanod a különböző nyelvvizsga trükkök és praktikák elsajátítására.

Az ECL nyelvvizsga írásbeli része nem a leíró nyelvtanban való jártasságot teszteli, és nem kíváncsi a vizsgázó fordítói képességére. A vizsga szóbeli része nem jelenthet nagy meglepetést, ha az ajánlott témakörökben jártas vagy. Vizsgázópároddal az adott témáról kell beszélned, nincs szituáció vagy egyéb helyzetgyakorlat.

Párválasztás


Az ECL nyelvvizsga szóbeli kommunikációs feladatánál két vizsgázó egyszerre tesz tanúságot tudásáról, ezért párokat kell alkotni. Azonos nyelvből, azonos szintre és azonos vizsgaidőpontra jelentkezők közül jelentkezésedkor megnevezheted, hogy kivel szeretnél vizsgázni. A párválasztás megkönnyíti a felkészülésed, és kevesebbet fogsz izgulni a vizsgán.

Barátságos vizsgakörülmények


Az ECL nyelvvizsga lebonyolítása is vizsgázóbarát. A nyelvvizsga írásbeli feladatait egyszerre írod, ennek időtartama alapfokon 85 perc, középfokon 120 perc, felsőfokon 135 perc. Ezután 30 perc szünet következik, ami jó alkalom egy kis felfrissülésre.

Szünet után a szóbeli vizsga a hallás utáni szöveg értése vizsgarésszel kezdődik. Amikor ezzel is elkészültél, legközelebb már csak a szóbeli kommunikációhoz megadott időpontban kell megjelenned.

A két vizsgarész közötti időt kedved szerint töltheted el. A vizsga épületében egy csendesebb helyen átnézheted a szóbeli témákat, vagy gyakorolhatsz választott vizsgapároddal. Sétálhatsz egyet a városban, ha közel laksz haza is mehetsz, így pihenten jelenhetsz meg a szóbeli kommunikáción. A szóbeli kommunikáció időtartalma 15-20 perc.

Amennyiben csak írásbeli- vagy szóbeli vizsgát teszel, az adott vizsga időpontjára kell megjelenned.

Vizsgaidőpontok

http://ecl.hu/vizsgaidopontok/

Vizsgadíjak

Vizsgadíj

A vizsgadíjat két részletben a vizsgahelynek és a vizsgaközpontnak kell utalni.
A vizsgadíjra vonatkozó információkat (számlaszám, díj, közlemény) a saját vizsgázói oldalán belül a vizsgadíjra kattintva találja. Ez egyénenként változik, erről telefonos tájékoztatást nem tudunk adni.

Jelentkezés

Ide kattinva tud jelentkezni

Felkészülést segítő anyagok

Bővebb információ:

E-mail: fotecl@gmail.com

Tel: 06 30 244 1922

ECL dokumentumok:

Letölthető dokumentumok:

Az ECL részletes vizsgaszabályzata

Egyedi eljárás kérelem

Halasztási kérelem

Felülvizsgálati/újraértékelési kérelem

Megtekintési kérelem

Hibás bizonyítvány cseréje

Elveszett bizonyítvány pótlása