Igazgatói levél 8.

Kedves Diákok és Szülők!

Elérkezett az online tanulásunk és a vírushelyzet újabb fázisa, ami még fegyelmezettebb magatartást és szorosabb együttműködést igényel az eddigieknél.

Köszönöm az eddigi igen hosszúra nyúlt időszak együttműködését, és kérem a továbbiakra is a türelmet és az összefogást.

A tanév első 2 hónapját követően online oktatásra kellett átállnunk. Ez egy tartós állapot lett, ezért nagyon fontos, hogy közösen fenn tudjuk tartani a tanulóink érdeklődését, aktivitását, munkakedvét.

Alapvetően azt szeretnénk elérni, hogy a tanév ne vesszen el, a tananyagot a diákok igyekezzenek elsajátítani, a feladatokat megoldani.

Tudom, hogy ez sokkal nehezebb az éteren keresztül, ez nagyobb önfegyelmet, önállóságot igényel.

Tanár társaim mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgákra felkészítsék a tanulókat, hogy a tananyagot meg tudják érteni, tanulni.

Azonban ez csak akkor lehet sikeres, ha a kollégáim munkájában a diákok partnerek, és a szülők egy támogató hátteret biztosítanak. Tudom, hogy az Önök helyzete is most nehezebb lett, de céljaink közösek.

A jelen vírushelyzetben kérem, hogy tartsák otthon a gyerekeiket, kerüljék a kontaktokat, hogy a védőoltások által nyújtott biztonságosabb helyzet megteremtéséig elkerüljék a tömeges megbetegedést.

Ha fegyelmezetten betartjuk az egészségügyi szabályokat, előbb térhetünk vissza a jelenléti oktatásba!

Átmenetileg március 22-éig nem alkalmazzuk a kiscsoportos személyes felkészítést. Ezt követően a vizsgára készülő diákoknak újra biztosítjuk a konzultációt, gyakorlati felkészítést, foglalkozást.

Kérem az együttműködést, az online térben a napi rendszerességű jelenlétet a diákoktól.

Ha nem is igazi, de az online tantermekben tud közvetlen kapcsolatot teremteni osztálytársaival, tanáraival és lehetőség van a közvetlen segítségre, a beszélgetésre, a nehézségek, problémák megoldására.

Ugyanakkor felhívom a figyelmet a mozgás, a friss levegő fontosságára. Az órák között tornázzatok, mozogjatok néhány percet.

Ne feledjétek a bölcs mondást: „Ép testben ép lélek!”

Köszönöm az eddigi együttműködést.

Mindenkinek vírusmentes napokat kívánok és bízom a mielőbbi iskolai körülmények közötti tanításban, találkozásban.

Fót, 2021. március 09.

                                                                  Kaudersné Madarász Zsuzsanna

                                                                            intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?